pondělí 29. října 2012

Jak podvědomí řídí naše životy


„To, co přijmete jako pravdu, prosákne jako vaše přání vaším podvědomím, které to nakonec také uskuteční. Vaše vědomé přání ve stadiu pouhého přání přeroste do stadia nevědomého přesvědčení. Zákon, podle nějž reaguje podvědomí je nutkavý. Naše nevědomé přesvědčení ovládne a řídí naše vědomé jednání.“

- Joseph Murphy

Jinými slovy...

Všechny naše vjemy, myšlenky a představy se jako přes kopírák propisují do našeho podvědomí; a když jim uvěříme, nutí nás jednat v souladu se svým obsahem, tj. nevědomě projevujeme to, čemu hluboku uvnitř věříme. 

Ještě jednou musím doporučit k přečtení díla Dr. Josepha Murphyho jako Moc podvědomí, ale i ostatní tituly... Dá se to sehnat i v PDFku na netu, ale v takovém případě si nejsem jistý užitečností knihy pro čtenáře a nebo, že se na ni nevykašlete.

2 komentáře:

  1. Murphy je výborný. Tuším v roce 1993 byla v česku vydána (poprvé a naposled) Ta Kniha od Alana Wattse, podtitul
    O tabu, které nám brání poznat sebe sama. Podobným stylem jako Eckhart Tolle předkládá Watts největší tabu a mystérium lidstva, které dává do souladu s teorií relativity a dalšími zajímavými věcmi formou, kterou pochopí i malé dítě. Uvádím jen jako další tip:) EN

    OdpovědětVymazat
  2. Murphyho mám nastudovaného a taky doporučuji. Stejně tak si nemohu odpustit a nedoporučit knihy a učení pana Jiřího Vacka. I u něj se jedná o to samé, co vykládá Tolle, jen používá jiné výrazy ( což jsou jen formy :-) ). Mě osobně jeho výklad pomáhá obrovsky v pochopení mistra Tolleho. Honza.

    OdpovědětVymazat